Skip to content

07.07.2014

Τα ακραία δηλητηριώδη φυτά, αγαπούν τον ίσκιο των δέντρων, συνήθως. Έτσι συναντάμε το Viscum Album, που περιέχει βλεννοτοξίνες (όμοιο με το δηλητήριο της κόμπρας). Τρείς ρόγες του φυτού σε στέλνουν στον άλλον κόσμο. Φροντίζει να μεγαλώνει σε ψιλά κλαδιά, ώστε να μην είναι εύκολο να το φτάνουν τα ζώα και οι άνθρωποι.

To Arum Μaculatum (υδροκυανικό οξύ) σε χλωρή μορφή μπορεί να σκοτώσει με καθημερινή χρήση. O κορμός του έχει τα χρώματα του φιδιού. Μωβ άνθη. Άσχημη μυρωδιά. Ο Helleborus και μόνο οι αναθυμιάσεις προκαλούν παραισθήσεις (προσωπική εμπειρία).

Υπάρχουν όμως και αρκετά δηλητηριώδη που αγαπούν τον ήλιο.
Το Aconitum. To χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς για να εμβαπτίζουν τα βέλη ακαριαίος θάνατος! Μωβ άνθη. Ο Σωκράτης και το διάσημο δηλητήριο του Conium, έχει στίγματα στον κορμό και τα κλαδιά του. Atropa Belladona άντε μέχρι 5 καρπούς, μετά μπαίνεις σε κίνδυνο. Ο καρπός έχει μαύρο χρώμα. Μωβ άνθη. Colchicum. Ισχυρό δηλητήριο. Μωβ-άσπρα άνθη. Η ιατρική το χρησιμοποιεί για την ουρική αρθρίτιδα και πάλι με φειδώ Nerium Oleander. Η πικροδάφνη είναι ξακουστό δηλητήριο λόγω του υδροκυανίου. Θανάσιμα όμορφη.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΥΤΑ.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

1.Μώβ άνθη.

2.Στίγματα στον κορμό

3.Άσχημη μυρωδιά

4.Μαύρους καρπούς.

5.Πικρή και δυσάρεστη γεύση

Σε γενικές γραμμές, μην δοκιμάζετε πράγματα από την φύση, αν δεν έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top