Skip to content

«ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΒΟΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: TARAXACUM OFFICINALIS.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Τα ραδίκια είναι γνωστά από τους Αρχαίους Έλληνες, τους Αιγύπτιους και τους Ρωμαίους. Ο Γαληνός τα χαρακτήριζε ως φίλους του συκωτιού και του στομάχου. Η κινέζικη ιατρική, τα συνιστούσε για τη θεραπεία των κρυολογημάτων, της πνευμονίας, της ηπατίτιδας και της παχυσαρκίας. Στην Αγιουρβέδα, (παραδοσιακή ινδική ιατρική) τα χρησιμοποιούσαν ως κατάπλασμα για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Οι Άραβες, το χρησιμοποιούσαν ως διουρητικό, γύρω στον 10ο αιώνα. Στις μέρες μας, η βοτανική ιατρική, το συνιστά πράγματι, ως διουρητικό, για την απώλεια βάρους, τις εμμηνορροϊκές δυσφορίες και την υπέρταση.

ΕΡΕΥΝΑ: Η εφημερίδα Planta Medical, δημοσίευσε ότι αντίθετα με τα κοινά διουρητικά που κυκλοφορούν, το αγριοραδίκι περιέχει μεγάλες ποσότητες Καλίου, βιταμινών και άλλων μετάλλων, και με αυτό τον τρόπο στηρίζει άριστα τα νεφρά. Μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν απώλεια βάρους μέχρι και 30 % και προλαμβάνει την ανάπτυξη του μύκητα Candida Albicans, που ευθύνεται για τις κολπικές μυκητιάσεις. Στη Γερμανία (όπου είναι πιο διαδεδομένη η βοτανική ιατρική), πολλοί γιατροί το συνιστούν για τη διέγερση της χολής και για την πρόληψη των χολόλιθων.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ: Φύλλα – ρίζα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Τα φύλλα του αγριοραδικιού χρησιμοποιούνται ως διουρητικά, και βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπέρτασης και της κατακράτησης των υγρών. Η ρίζα είναι αποτοξινωτική. Επιδρά αρχικά στο συκώτι και στην χοληδόχο κύστη, απομακρύνοντας τα άχρηστα προϊόντα. Διεγείρει επίσης τα νεφρά, ώστε να διώχνουν τις τοξίνες με τα ούρα. Επίσης σημαντικά θεραπευτικά προτερήματα, δίνει σε πολλές ασθένειες, όπως τη δυσκοιλιότητα, την ακμή, το έκζεμα, την ψωρίαση και αρθριτικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της οστεοαρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρα).

ΣΥΝΤΑΓΗ: Βράζουμε 3 ποτήρια νερό για 2 λεπτά. Έπειτα το απόσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας βότανο. Περιμένουμε 10 λεπτά, στραγγίζουμε και πίνουμε 1 ποτήρι το πρωί, 1 το μεσημέρι και 1 το βράδυ, χωρίς ζάχαρη. Επίσης οι βραστές σαλάτες είναι το ίδιο ευεργετικές.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ! Τα βότανα δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top