Skip to content

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  Το άσθμα είναι μια χρόνια αναπνευστική πάθηση που προκαλεί αίσθημα σφιξίματος στο στήθος και δυσφορία στην αναπνοή όμως δεν είναι μόνιμα αλλά εμφανίζονται κατά περιόδους, πυροδοτούνται συνήθως από συναισθηματικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η γύρη ο καπνός ή το στρες.
  Τα αίτια είναι διάφορα και ανόμοια πολλές φορές. Η συμπτωματολογία ξεκινάει από την εισπνοή σκόνης, μούχλας, γύρης, χορταριού, τρίχωμα ζωών, χημικές αναθυμιάσεις, ασπιρίνη και τα θειώδη, όπως είναι η μπύρα, το κρασί, το ξύδι (σταφυλιού) χυμό σταφυλιού ή λεμονιού, γαρίδες, ζύμη πίτσας, αποξηραμένα βερίκοκα και μήλα, κονσέρβες, προτηγανισμένες πατάτες και γαλακτοκομικά προϊόντα αγελάδας και τέλος, μια κρίση στενοχώριας ή άγχους.
  Η διάγνωση γίνεται με διάφορους ελέγχους όπως το τεστ πνευμονικής λειτουργίας, η σπειρομέτρηση και στη συνέχεια πραγματοποιούνται τεστ αλλεργιογόνων ουσιών, αν δεν είναι ήδη γνωστοί.
Η χημική ιατρική προτείνει συνήθως βρογχοδιασταλτικά φάρμακα που δίνονται σε δυο μορφές.

α) Τα εισπνεόμενα που διατίθενται σε μορφή αεροζόλ ή σε συσκευή εισπνοών με ελεγχόμενη δόση.
β) Αγωγή από το στόμα (δισκία, κάψουλες, σιρόπια).

Η βοτανική ολιστική ιατρική αποδίδει τη νόσο αρχικά σε ψυχολογικούς παράγοντες. Οι ασθενείς που εκδηλώνουν άσθμα, είναι συνήθως άτομα απομονωμένα με έντονα αισθήματα ενοχής. Η αδυναμία της αναπνοής, οφείλεται σε πνιγμένο κλάμα. Ο ασθματικός, νιώθει ότι του στερούν την ελευθερία της έκφρασης, αλλά παρόλα αυτά, θέλει να κυριαρχεί. Νιώθει ότι οι αξίες του δεν αναγνωρίζονται κι αυτό τον πνίγει. Φοβάται την εγκατάλειψη. Παρόλο που φαινομενικά δεν δείχνει να κάνει κάτι γι’ αυτό, χρειάζεται πολλά κιλά αγάπης για να ισορροπήσει.
  Τα βότανα που καταστέλλουν τα συμπτώματα είναι πολλά. Σε οικιακή χρήση μπορείτε να φτιάξετε ένα τσάι από θυμάρι λεβάντα δεντρολίβανο και τσουκνίδα και να το πίνετε 3 φορές την ημέρα. Επίσης η μαντζουράνα το φασκόμηλο και η μέντα κάνουν εκπληκτική δουλειά.
  Αποτελεσματική μέθοδος είναι και η αρωματοθεραπεία. Αγοράστε αιθέρια έλαια Α΄ κατηγορίας, όπως του ευκαλύπτου, της λεβάντας, του πεύκου και του δεντρολίβανου και εμποτίστε ένα μαντήλι για ρινικές εισπνοές, ή ρίξτε λίγες σταγόνες σε νερό που βράζει και κάντε εισπνοές. Θα διευκολύνετε την αναπνοή και θα μειωθεί η ρινική συμφόρηση.
  Οι βοτανοθεραπευτές διαλέγουν ισχυρά βότανα. Για την αντιμετώπιση των κρίσεων ένα από αυτά είναι η Εφέδρα που έχει παρόμοιο δράση με την επινεφρίνη. Είναι ισχυρό βρογχοδιασταλτικό βότανο και δεν δίνεται σε υπερτασικούς και καρδιοπαθείς.
  Ο φλόμος και το Ελένιο δρουν ως αποχρεμπτικά, μειώνουν την περίσσια βλέννα και απελευθερώνουν την αναπνοή.
  Συμπληρωματικά διατροφής όπως το σύμπλεγμα της βιταμίνης Β και του μαγνησίου, μακροπρόθεσμα, μειώνουν τις κρίσεις και τη σοβαρότητά τους.
Όλες οι αλλεργικές αντιδράσεις κρύβουν ένα ανίσχυρο ανοσοποιητικό. Καλό θα ήταν λοιπόν να μη λείπουν τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως και ο καλός ύπνος!

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top