Skip to content

http://www.hmt.com.gr/panepistimio/

8/5/2014

  Πλησιάζει ο καιρός. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μανούλες και παιδιά, ρίχνονται στον αγώνα των εξετάσεων. Η αγωνία αυτών και των παιδιών τους, μεταφράζεται σε τρέλα. Ένα άγχος που δεν μπορεί να διαχειριστεί, καμία μεριά. Έτσι είναι αυτά κουβαλάμε μέσα μας πολλές γενεές άγχους, για την λαμπρή καριέρα των παιδιών μας. Πρέπει να πετύχει γιατί αλλιώς τι θα κάνει, πρόβατα θα βόσκει; O κάθε πρόγονος, μεταφέρει στον απόγονο τις δικές του ανάγκες. Και δεν είναι απαραίτητα κολάσιμο, γιατί αυτή η μανία της εξέλιξης, μας έβγαλε από τις σπηλιές, αλλά ας είμαστε όμως, προσεκτικοί με την ματαιοδοξία, γιατί αυτή η ιστορία μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες!
Το στρες, δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερη ενέργεια, που μόνο μέσα από την ισορροπημένη διατροφή, μπορούμε να την λάβουμε. Οι βιτάμινες και τα μέταλλα, θα πρέπει να αυξηθούν και αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι τα “ταχυφαγεία”, θα πρέπει να πάνε για λίγο καιρό, στον κάλαθο των αχρήστων.
  Τριχόπτωση, αδυναμία, έλλειψη συγκέντρωσης, είναι μόνο λίγα από τα συμπτώματα που έρχονται στην επιφάνεια, κατά την διάρκεια των πολλά υποσχόμενων εξετάσεων. Τα σαμπουάν από τα φαρμακεία παρουσιάζουν έλλειψη, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.
  Ας αρχίσουμε την θεραπεία όλης αυτής της κατάστασης, από τους ίδιους τους γονείς, μιας κι αυτοί είναι οι “φορείς του ιού του άγχους”.
Γονείς, καλό θα ήταν για σας, αλλά και για τα παιδιά σας, να λαμβάνετε ηρεμιστικά βότανα (Πασσιφλώρα – Λεβάντα – Χαμομήλι), για να είστε πιο ήρεμοι και να μην μεταφέρετε την δική σας αγωνία στον εξεταζόμενο/η έχει αρκετή από μόνος του. Και αν παρεμπιπτόντως δεν έχει, δεν πειράζει κανείς δεν χάνεται!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Ο ρόλος της διατροφής ανεκτίμητος. Προτείνω λοιπόν:
1. Κάθε πρωί, να τρώνε, τροφές που γεμίζουν το σώμα με ενέργεια: Χυμούς φρέσκων φρούτων, φέτες σίκαλης με μέλι ή μαρμελάδα και βρώμη (κουάκερ).
2. Το απογευματινό να περιλαμβάνει πρόβειο γιαούρτι με ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα – καρύδια) και αποξηραμένα φρούτα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σιδήρου και βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση του σώματος και του εγκεφάλου. Ποτέ δεν ξεκινάμε την ημέρα μας με γάλα. Η πρωτείνη δεσμεύεται και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό, μόνο την νύχτα.

ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
3. Ο χυμός του ροδιού και όλων των Βerries (μούρα, φράουλες, βατόμουρα, κράνα, προύνα κ.τ.λ.), είναι ιδιαίτερα ευεργετικοί για την μαθησιακή ανάταση του εγκεφάλου.
4. Η τσουκνίδα (κορυφαίο ρυθμιστικό βότανο) καταφέρνει να τροφοδοτήσει με ενέργεια τον οργανισμό, λόγο της τόνωσης που του παρέχει. 1 – 2 ποτήρια την ημέρα, κάνουν θαύματα!! Νεαροί/ές καλή και η τύχη δίνει κάποια ποσοστά επιτυχίας. Η θέληση, όμως δίνει το 100%. Κυνηγήστε το όνειρό σας, όποιο κι αν είναι αυτό. Με σύμβουλο την αγάπη και το πάθος σας, μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top