Skip to content

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  Οι τοξίνες βρίσκονται παντού. Στο περιβάλλον που ζούμε, στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό που πίνουμε, στο φαγητό που τρώμε, αλλά και στον ίδιο τον οργανισμό μας.
  Θεωρούνται δηλητηριώδεις ουσίες που παράγονται από ζωντανά κύτταρα ή οργανισμούς και μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες, όταν εισέρχονται στους ιστούς του σώματος και να αδρανοποιήσουν τα αντισώματα (ανοσοποιητικό σύστημα).
  Το 80 – 90 % των περισσότερων χρόνιων παθήσεων, προκαλείται από τις τοξίνες. Η πρώτη κατηγορία αναφέρεται στις εσωτερικές τοξίνες, που είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα μεταβολικών λειτουργιών του σώματός μας. Το ανθρώπινο σώμα (όπως και όλοι οι οργανισμοί) έχει αυτόματο σύστημα καθαρισμού τοξίνων. Αποβάλλονται με φυσικό τρόπο απ τα απεκκριτικά συστήματα του σώματος (ούρα, κόπρανα, ιδρώτας) και όλο αυτό είναι μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση.
  Οι χημικές τοξίνες βρίσκονται σε χημικά προϊόντα όπως τα καυσαέρια, τα φάρμακα, το αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλα, και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Δύσκολα καθαρίζει ο οργανισμός από αυτές.
  Άλλη μια κατηγορία είναι οι συναισθηματικές τοξίνες που κατακλύζουν το σώμα μας κάθε φορά που βρισκόμαστε σε καταστάσεις θυμού, απελπισίας, φόβου και θλίψης.
  Τα υφάσματα που φτιάχνονται με χημικές ουσίες, τα καλλυντικά, τα είδη καθαρισμού σώματος (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια) συνθέτουν την κατηγορία των τοξινών που διαπερνούν την επιδερμίδα μας και εισέρχονται στον οργανισμό.
  Τέλος υπάρχει μια κατηγορία τοξινών από ακτινοβολίες (ηλεκτρομαγνητική, ηλεκτρική καλωδίωση, ηλεκτρονικές συσκευές και γεωπαθητική ακτινοβολία) ιδιαίτερα βλαβερή στο νευρικό σύστημα.
  Οι ασθένειες που υποβοηθούνται από την υπερβολική τοξίνωση του οργανισμού μας είναι: Η νόσος Alzheimer, ο αυτισμός, ο καρκίνος, η χοληστερίνη (βλάβες στο συκώτι) ημικρανίες, οστεοπόρωση, αρθρίτιδες, η νόσος του Πάρκινσον, το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, νευρολογικές διαταραχές και άλλα.
  Για τον αέρα που αναπνέουμε και για το νερό που πίνουμε δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Η διατροφή όμως μπορεί να ελεγχθεί σε κάποιο ποσοστό. Οι ετικέτες των προϊόντων μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που περιέχονται μέσα σ’ αυτά. Αποφεύγεται προϊόντα που δηλώνουν χρωστικές, κιτρικό οξύ και υδρογονωμένα λίπη, και μάθετε τι κρύβουν τα Έψιλον στις συσκευασίες.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
  Ο οργανισμός μας μπορεί να αντισταθεί καλύτερα σε αυτόν τον τοξικό εκφυλισμό, όταν λαμβάνει από φυσικές πηγές καθημερινά, βιταμίνη Α, C, Ε. Μέταλλα: Σελήνιο, ψευδάργυρο. Λιποϊκό οξύ, συνένζυμο Q10, γλουταθειόνη, μελανίνη, φλαβονοειδή (κράταιγος, σπαθόχορτο) πράσινο τσάι, ginseng, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, δυόσμο, ρίγανη, σκόρδο, κρεμμύδι, καρότα, πράσινα λαχανικά, φρούτα και όσπρια.
  Οι τοξίνες δημιουργούν αρνητικές προϋποθέσεις υγείας, διαταράσσοντας την ισορροπία του PH στον οργανισμό. Το όξινο περιβάλλον που προκύπτει, δίνει χώρο σε μικρόβια βακτήρια και ιούς να αναπτυχθούν. Ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε την υγεία μας και να διορθώσουμε το όξινο PH, είναι να το μετατρέψουμε σε αλκαλικό. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφεύγουμε τις παρακάτω τροφές για πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ
  Προϊόντα σιταριού (ψωμί, μακαρόνια, σιμιγδάλι και άλλα), καφέ, αναψυκτικά, αλκοόλ, κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά και ζάχαρη, μαύρο τσάι, τσιγάρα κ.τ.λ., και να προτιμάτε Λεμόνια, καρπούζια, αχλάδια, δαμάσκηνα, χόρτα, πιπέρι, μαϊντανό, πεπόνια, σταφύλια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς (ανάλατους) ελαιόλαδο, ελιές, μουστάρδα, όσπρια κ.τ.λ.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
1. Η καλύτερη και πιο διαδεδομένη αποτοξίνωση είναι η νηστεία. Γίνεται 3 φορές τον χρόνο στα σωστά διαστήματα και με σωστό τρόπο. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό και αποφεύγονται οι νοσηρές καταστάσεις. Η αποφυγή κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων, σε συνδυασμό με το παραπάνω διαιτολόγιο, θα κάνει το σώμα σας να σας ευγνωμονεί!
2. Φροντίστε να αντικαταστήσετε τον καφέ σας με πράσινο τσάι. Δίνει την ίδια τόνωση και παράλληλα καθαρίζει τον οργανισμό.
3. Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε αποτοξίνωση του οργανισμού με βότανα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε πρώτα από τον καθαρισμό των απεκκριτικών συστημάτων (νεφρά – κύστη – έντερο) για να μη δημιουργηθεί τοξική συμφόρηση.

1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ:
-Πλένετε καθημερινά τα δόντια σας και κάντε πλύσεις με φασκόμηλο.
-Αγοράστε κανέλα, γαρίφαλα, μέντα. Πάρτε 1 κουταλάκι από κάθε βότανο και βράστε τα με ½ λίτρο νερό για λίγα λεπτά. Πίνετε όλη μέρα.

2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΝΕΦΡΩΝ:
-Αγοράστε αγριάδα, τίλιο, τσουκνίδα και φτιάξτε τσάι, όπως πε-ριγράφω στην 1η εβδομάδα.

3Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΚΩΤΙΟΥ, ΧΟΛΗΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ:
-Αγοράστε και φτιάξτε τσάι με: γαϊδουράγκαθο, ταραξάκο, φύλλα αγκινάρας, όπως δίνεται για την πρώτη εβδομάδα.

4Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ/ΔΕΡΜΑΤΟΣ:
-Βράστε καρύδια, γάλλιο καλέντουλα, και κάντε τσάι για να πίνετε και να ξεβγάζετε το σώμα σας μετά το ντους.
  Για την ευκολία σας, λόγω περιορισμών στη διατροφή, καλό θα ήταν να εφαρμόζεται η βοτανική αποτοξίνωση στη διάρκεια των νηστειών, όπου έτσι κι αλλιώς απαγορεύονται τα όξινα φαγητά.
Προειδοποίηση: Ποτέ να μην ξεκινάτε αποτοξινώσεις, χωρίς συμβουλή ειδικού. Μπορεί να κινδυνεύσετε.

This Post Has 2 Comments

  1. Σας παρακολουθησα σε μια διαλεξη σας για το Ανοιχτο Λαικο Πανεπιστημιο στα Χανια .
    Ομολογω οτι με εντυπωσιασατε και πολλες φορες εχω ανατρεξει στις σειμειωσεις μου απο εκεινη την ομιλια σας. Θα ηθελα κι εγω να λαμβανω νεα σας . Σας ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top